Хидротерапия

  • Наличие на професионални вани за извършване на :
    - подводен масаж/тангентор/, въздушно - вихров масаж за терапевтично повлияване с механично и термично въздействие с цел релаксиране на ригидната и спастична мускулатура с последващо тонизиране и нормализиране на нервно-мускулните процеси.
  • Вани със солена/рапна/ вода и кални вани със солена вода и пелоид/лиманна кал /,за съчетано терапевтично повлияване с механично ,термично и химично въздействие на целия организъм и по конкретно на опорно-двигателния апарат ,периферната нервна система и кожата.

Процедурите с поморийска лиманна кал и луга съживяват сетивата и целия организъм , под въздействието на целебния им природен състав.

Поморийското езеро е единствено по рода си в България и е известно с добиваната от неговото дъно лечебна лиманна кал.

Лечебната лиманна кал е уникален природен продукт и се е използвала още от древните траки и римляни за лечение. Тя е богата на сероводород, магнезий, калций, калий, хлориди, железни съединения и други. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, кожни заболявания като псориазис, обменни заболявания и хронични заболявания на женската и мъжката полова система.

Горе